Meruňkové rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkové rohlíčky
Meruňkové rohlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17632 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
30 g | Mandle |
120 g | Marmeláda meruňková |
272 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Poleva čokoládová |
175 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 16,0mg |
Vláknina | 758,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Poleva čokoládová, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkové rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s máslem na drobenku, přidáme smetanu a těsto rozdělíme na 3 díly. Zabalíme, vložíme do lednice přibližně na hodinu. |
2 | Z jednoho kusu těsta vyválíme kruhový plát o průměru 27,5 cm. Těsto potřeme 1/3 zavařeninou a posypeme 1/3 čokoládové rýže. Těsto diagonálně rozkrájíme na 12 stejných dílů a stočíme z nich rohlíčky. Stáčet začneme od zaobleného okraje. Rohlíčky dáme na plech cca 4 cm od sebe tak, aby špičky zůstaly nahoře. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. |
3 | Rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí plátků mandlí a cukru. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut. Hotové necháme vychladnout. Podáváme teplé. |