Jednoduchý recept

Smažení motýlci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17635

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
185 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 34 kcal
Kilojoule 142kJ
1% Sacharidy 4 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 12 mg
3% Bílkoviny 2 g

Smažení motýlci postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme vejce, cukr a 135 g mouky. Dobře promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme do lednice asi na 2 hodiny (nebo na 40 minut do mrazáku).

2

Polovinu těsta vyválíme na plát, silný jako list papíru. Z plátu vykrájíme obdelníky 10 x 4 cm, každý proužek přehneme a vytvoříme motýlka, střed pevně stlačíme, aby držel tvar. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.

3

Motýlky smažíme ve fritovacím hrnci nebo v pánvi asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a uložíme do uzavřené nádoby. Dle chuti můžeme před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept