Smažení motýlci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení motýlci
Smažení motýlci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17635 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
185 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 817,7mg |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 11,7mg |
Vláknina | 291,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení motýlci postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme vejce, cukr a 135 g mouky. Dobře promícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme do lednice asi na 2 hodiny (nebo na 40 minut do mrazáku). |
2 | Polovinu těsta vyválíme na plát, silný jako list papíru. Z plátu vykrájíme obdelníky 10 x 4 cm, každý proužek přehneme a vytvoříme motýlka, střed pevně stlačíme, aby držel tvar. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. |
3 | Motýlky smažíme ve fritovacím hrnci nebo v pánvi asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a uložíme do uzavřené nádoby. Dle chuti můžeme před podáváním posypat moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme studené.