Křupky z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupky z ovesných vloček
Křupky z ovesných vloček
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17638 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
165 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Mandle |
175 g | Máslo čerstvé |
260 g | Ovesné vločky |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 39,9mg |
Draslík | 66,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Ovesné vločky, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupky z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem hněteme prvních 5 surovin až je směs hladká. Přidáme instantní rozemleté vločky a nastrouhané mandle. Zpracujeme rukama, až se těsto dobře spojí. |
2 | Mezi folií rozválíme polovinu těsta na plát o síle 5 mm, kulatým tvořítkem o průměru 6 cm vykrájíme z těsta kolečka. Přendáme je na plech s pečicím papírem dál od sebe, povrch potřeme žloutkem nebo mlékem. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Křupky přendáme na mřížku, necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. |
4 | Uchováváme v uzavřené nádobě. |
Poznámka
Servírujeme studené.