Recept

Kateřinská kola s mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17643

Ingredience

50 g Cukr krupice
45 g Med včelí
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Mák mletý
90 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Skořice mletá
0,3 kávová lžička Tresť vanilková
0,5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 269kJ
2% Sacharidy 7 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kateřinská kola s mákem postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.

2

V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.

3

Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.

4

Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept