Kateřinská kola s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kateřinská kola s mákem
Kateřinská kola s mákem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17643 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
40 g | Mák mletý |
90 g | Máslo čerstvé |
45 g | Med včelí |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 špetka | Skořice mletá |
0,3 kávová lžička | Tresť vanilková |
0,5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 7,7mg |
Draslík | 16,3mg |
Vláknina | 976,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kateřinská kola s mákem postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice. |
2 | V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla. |
3 | Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu. |
4 | Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby. |
Poznámka
Servírujeme studené.