Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17645

Ingredience

Poleva
450 g Cukr moučkový
3 ks Vaječný bílek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Vánoční perníčky
60 g Cukr třtinový
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
325 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
75 g Sirup cukrový
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 653kJ
9% Sacharidy 31 g
3% Tuky 3 g
2% Sodík 36 mg
4% Bílkoviny 2 g

Vánoční perníčky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme třtinový cukr, sirup, máslo, sodu, hřebíček, nové koření, skořici a zázvor, vejce a 100 g mouky. Šlehačem třeme asi 2 minuty, potom do směsi přidáme zbytek mouky. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji a dáme do chladu. Můžeme zpracovat ihned nebo nechat v lednici i dva dny.

2

Polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrajujeme různé tvary vhodné na perníčky. Přendáme je na plech dál od sebe.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.

4

Z cukru, bílků a teplé vody vymícháme hladkou cukrovou polevu. Přendáme ji do kornoutku s úzkou špičkou a ozdobíme perníčky. Necháme dobře zaschnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept