Vánoční perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční perníčky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17645 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Poleva | |
---|---|
450 g | Cukr moučkový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Vánoční perníčky | |
60 g | Cukr třtinový |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
325 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
75 g | Sirup cukrový |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 16,2mg |
Vláknina | 891,4mg |
Vitamín A | 15,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Sirup cukrový, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční perníčky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme třtinový cukr, sirup, máslo, sodu, hřebíček, nové koření, skořici a zázvor, vejce a 100 g mouky. Šlehačem třeme asi 2 minuty, potom do směsi přidáme zbytek mouky. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji a dáme do chladu. Můžeme zpracovat ihned nebo nechat v lednici i dva dny. |
2 | Polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrajujeme různé tvary vhodné na perníčky. Přendáme je na plech dál od sebe. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. |
4 | Z cukru, bílků a teplé vody vymícháme hladkou cukrovou polevu. Přendáme ji do kornoutku s úzkou špičkou a ozdobíme perníčky. Necháme dobře zaschnout a uložíme do uzavřené nádoby. |