Kaštanová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová zmrzlina
Kaštanová zmrzlina
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17648 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
439 g | Kaštanové pyré |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštanové pyré, Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku. |
2 | Lžící dáme směs do zlatých alobalových misek nebo mrazuvzdorných zapékacích misek. Zakryjeme a uložíme do mrazáku nejméně na 3 hodiny. |
3 | Před servírováním necháme dezert 10 minut v pokojové teplotě, aby trochu povolil. Můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a listy citroníku. |
Poznámka
Servírujeme studené.