Duhový zmrzlinový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Duhový zmrzlinový dort
Duhový zmrzlinový dort
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17649 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
15 ks | Sušenky zázvorové |
425 g | Třešně |
600 ml | Zmrzlina čokoládová |
600 ml | Zmrzlina jahodová |
600 ml | Zmrzlina pistáciová |
600 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 44,6mg |
Draslík | 553,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 449,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sušenky zázvorové, Zmrzlina čokoládová, Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Třešně, Zmrzlina pistáciová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Duhový zmrzlinový dort postup přípravy receptu:
1 | Čokoládovou, vanilkovou, jahodovou a mátovou zmrzlinu s čokoládovou rýží necháme v lednici změknout. |
2 | Zázvorové sušenky rozdrtíme válečkem a dáme do polyetylenového sáčku. |
3 | Do rozevírací formy na dort o průměru 23 cm vložíme rozdrcené sušenky a máslo, přitlačíme ke dnu, necháme 10 minut ztuhnout v mrazáku. |
4 | Na sušenky rozprostřeme čokoládovou zmrzlinu, odložíme na 15 minut do mrazáku. Na čokoládovou zmrzlinu umístíme mátovou zmrzlinu, na ni položíme okapané třešně, formu vložíme znovu do mrazáku. Na třešně rozetřeme jahodovou zmrzlinu, znovu na 15 minut do mrazáku. Na jahodovou zmrzlinu navrstvímeme vanilkovou, povrch posypeme nasekanými ořechy, zakryjeme a dáme dobře zmrazit. |
5 | Před podáváním ponoříme nůž do horké vody a okolo bočního dílu uvolníme dort. Boční díl odstraníme, dort necháme stát v pokojové teplotě asi 10 minut, aby se lépe krájel. |
Poznámka
Servírujeme studené.