Mramorová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorová zmrzlina
Mramorová zmrzlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17650 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
Krém | |
---|---|
120 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sirup Golden |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Mramorová zmrzlina | |
120 g | Cukr krupice |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 210,9mg |
Draslík | 124,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr krupice, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup Golden, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku. |
2 | Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout. |
3 | Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku. |
Poznámka
Servírujeme studené.