Recept

Zmrzlinový dort Dacquoise

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17659
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

300 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
25 g Kakao - prášek
2 polévková lžíce Likér Kahlua
60 g Mandle
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
17% Sacharidy 62 g
39% Tuky 30 g
6% Sodík 114 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zmrzlinový dort Dacquoise postup přípravy receptu:

1

Dva plechy pokryjeme papírem na pečení. Na jeden nakreslíme podle talíře dva kruhy o průměru 20 cm, na další plech jeden.

2

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý. Do sněhu opatrně vešleháme kakao, až se zcela rozpustí.

3

1/3 bílkového sněhu rozprostřeme na celou plochu obou kruhů na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 75 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Potom je odlepíme z papíru a necháme zcela vychladnout, následně vložíme na 30 minut do mrazáku.

4

Polovinu kávové zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby změkla. Na mrazuvzdornou mísu položíme sněhovou placku, pokryjeme ji změklou kávovou zmrzlinou a dáme na 30 minut do mrazáku. Vyjmeme, přiklopíme druhou plackou, pokryjeme zbytkem zmrzliny a navrch položíme poslední placku. Uložíme na 4 hodiny do mrazáku.

5

V míse ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, přidáme moučkový cukr a kávový likér. Zmrazený dezert potřeme šlehačkou a posypeme praženými plátky mandlí. Znovu dáme do mrazáku a vyjmeme až před servírováním.

Poznámka

Servírujeme studené. Pokud nemáme kávovou zmrzlinu, přidáme do vanilkové instantní kávu a likér.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept