Recept

Lussekatter - tradiční švédské pečivo

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1766

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Droždí
100 g Hrozinky
500 ml Mléko polotučné
700 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
1 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
20% Sacharidy 73 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 228 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lussekatter - tradiční švédské pečivo postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.

2

Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C.

Poznámka

Šafrán můžeme nahradit kurkumou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept