Lussekatter - tradiční švédské pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lussekatter - tradiční švédské pečivo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1766 |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Droždí |
100 g | Hrozinky |
150 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 214,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šafrán, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lussekatter - tradiční švédské pečivo postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. |
2 | Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C. |
Poznámka
Šafrán můžeme nahradit kurkumou.