Sametové kladivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sametové kladivo
Jednoduchý recept
Sametové kladivo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17660 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
600 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 378kJ
10% Sacharidy 36 g
22% Tuky 17 g
6% Sodík 120 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 298,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Martell cognac mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sametové kladivo postup přípravy receptu:
1 | V mixéru ušleháme všechny suroviny, nesmíme je přešlehat, aby nápoj nebyl hustý. |
2 | Ihned nalijeme do vychlazených sklenic na víno a každou porci ozdobíme pomerančovým klínkem nebo spirálkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.