Jednoduchý recept

Arktická roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17665
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

120 g Cukr krupice
15 g Kakao - prášek
100 g Mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
300 ml Zmrzlina jahodová
300 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
12% Sacharidy 45 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 94 mg
14% Bílkoviny 8 g

Arktická roláda postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a vše dobře promícháme. V jiné míse ušleháme vejce, směsi spojíme do hladkého těsta.

2

Těsto přendáme do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě, předehřáté 220°C po dobu přibližně 12 minut.

3

Čistou utěrku nebo ubrousek posypeme kakaem a hotovou roládu vyklopíme na utěrku. Papír opatrně sloupneme, nožem odřízneme křupavé okraje. Od jedné užší strany svineme plát i s utěrkou do válečku, roládu položíme spojem dolů na mřížku a necháme vychladnout.

4

Zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby trochu změkly. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a stěrkou naneseme do poloviny zmrzlinu s jednou příchutí a na druhou polovinu rolády naneseme druhou. Od stejného úzkého konce roládu stočíme.

5

Roládu dáme na mrazuvzdorný tác, spojem dolů. Zakryjeme, dáme na 4 hodiny do mrazáku. Před servírováním necháme roládu 15 minut při pokojové teplotě, aby se dobře krájela.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept