Arktická roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arktická roláda
Arktická roláda
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17665 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
15 g | Kakao - prášek |
100 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zmrzlina jahodová |
300 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 150,1mg |
Draslík | 226,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí, Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arktická roláda postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, cukr, kakao a vše dobře promícháme. V jiné míse ušleháme vejce, směsi spojíme do hladkého těsta. |
2 | Těsto přendáme do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě, předehřáté 220°C po dobu přibližně 12 minut. |
3 | Čistou utěrku nebo ubrousek posypeme kakaem a hotovou roládu vyklopíme na utěrku. Papír opatrně sloupneme, nožem odřízneme křupavé okraje. Od jedné užší strany svineme plát i s utěrkou do válečku, roládu položíme spojem dolů na mřížku a necháme vychladnout. |
4 | Zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby trochu změkly. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a stěrkou naneseme do poloviny zmrzlinu s jednou příchutí a na druhou polovinu rolády naneseme druhou. Od stejného úzkého konce roládu stočíme. |
5 | Roládu dáme na mrazuvzdorný tác, spojem dolů. Zakryjeme, dáme na 4 hodiny do mrazáku. Před servírováním necháme roládu 15 minut při pokojové teplotě, aby se dobře krájela. |
Poznámka
Servírujeme studené.