Recept

Zmrzlinová bomba s třešněmi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17668

Ingredience

Krém
120 g Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Tresť vanilková
Zmrzlinová bomba s třešněmi
90 g Cukr krupice
15 g Kakao - prášek
60 g Kokos - mletý (Kopra)
425 g Kompot třešňový
3 polévková lžíce Likér Kahlua
75 g Mouka polohrubá
3 ks Vejce slepičí
300 ml Zmrzlina jahodová
600 ml Zmrzlina vanilková
300 ml Zmrzlina čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
24% Sacharidy 85 g
48% Tuky 36 g
7% Sodík 144 mg
19% Bílkoviny 10 g

Zmrzlinová bomba s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Šlehačem zpracujeme vejce a cukr do pěny, přidáme kakao, mouku, vše zpracujeme na těsto. Lžící přendáme těsto do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

2

Mísu potáhneme přilnavou fólií. Čokoládový plát rozkrájíme na 4 kusy a vyložíme jimi mísu, větší kusy necháme na zakrytí povrchu. Plát potřeme kávovým likérem. Polovinu změklé jahodové zmrzliny dáme do mísy, čtvrtinu vanilkové zmrzliny v podobě kopečků položíme na ni. 1/4 třešní rozložíme mezi kopečky vanilkové zmrzliny.

3

Stejně zpracujeme zbytek jahodové zmrzliny a třešní. Mísu dáme asi na 20 minut do mrazáku. Stejným způsobem, jako jsme plnili mísu jahodovou zmrzlinou a třešněmi, pokračujeme s čokoládovou, zbytkem vanilkové a třešněmi.

4

Zbylý kus piškotu dáme na povrch mísy a lehce přitlačíme. Bombu zabalíme, vložíme na 4 hodiny do mrazáku.

5

Připravíme máslový krém: máslo utřeme s cukrem a vodou, přidáme tresť a vyšleháme do hladkého krému.

6

Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a vyklopíme na mísu, odstraníme fólii, potřeme slabou vrstvou krému. Do krému ihned zatlačíme opražený kokos. Dort můžeme ozdobit čokoládovými pruhy a mašlí. Nebo podle vlastní fantazie. Až do podávání necháme v mrazáku.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept