Zmrzlinový čokoládový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinový čokoládový koláč
Zmrzlinový čokoládový koláč
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17672 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr třtinový |
45 g | Kakao - prášek |
90 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Suchar dietní |
600 ml | Zmrzlina čokoládová |
600 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 489,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Suchar dietní, Zmrzlina čokoládová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinový čokoládový koláč postup přípravy receptu:
1 | V nízké zapékací formě zpracujeme směs drcených dietních sucharů, jemně nasekaných ořechů, hnědého cukru a másla. Směs upěchujeme ke dnu a ke stěnám formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Hotový korpus necháme vychladnout. |
2 | Stěrkou naneseme povolenou zmrzlinu na korpus a dáme na 90 minut do mrazáku. |
3 | Do teflonového rendlíku vsypeme 150 g cukru, kakao, 125 ml smetany a zbytek másla. Na středním plameni zahříváme za stálého míchání až k bodu varu, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krém nalijeme na vrstvu vanilkové zmrzliny na korpusu koláče. Koláč dáme znovu do mrazáku asi na 30 minut. |
4 | Kávovou nebo čokoládovou zmrzlinu necháme povolit a potřeme vrstvu krému, koláč dáme znovu do mrazáku. Stěrkou uhladíme na povrchu koláče tuhou šlehačku s cukrem, ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme opět na 3 hodiny do mrazáku. |
5 | Před servírováním necháme koláč asi 15 minut v pokojové teplotě, aby se lépe krájel. |
Poznámka
Servírujeme studené.