Opilá jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilá jablka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1769 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 249,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej stolní, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilá jablka postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka nakrájíme na plátky, vykrojíme jadřince. |
2 | Ze surovin - mouky, cukru, oleje, vejce a vína zpracujeme hladké těsto a namáčíme do něj plátky jablek. |
3 | Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. |
4 | Poté je pocukrujeme. |
Z opilých jablek určitě opilí nebudete a ještě si pochutnáte. Dobrý recept.