Kompotová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotová omáčka
Kompotová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17692 |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
3 ks | Meruňky |
125 ml | Pomerančová šťáva |
3 ks | Slívy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 166,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Slívy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompotová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nektarinky a slívy zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Vložíme do hrnce a vaříme na mírném plameni i se šťávou asi 10 minut nebo až je ovoce měkké. Odstavíme z plotny. |
2 | Přidáme cukr, koňak a mícháme až se cukr rozpustí. |
3 | Podáváme s vanilkovou zmrzlinou. |
Poznámka
Nektarinky můžeme nahradit meruňkami a slívy švestkami.