Omáčka Melba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Melba
Jednoduchý recept
Omáčka Melba
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17694 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Cukr moučkový |
300 g | Maliny |
75 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 477kJ
8% Sacharidy 29 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Melba postup přípravy receptu:
1 | Želé z červeného rybízu necháme v rendlíku rozpustit. |
2 | V mixéru rozmixujeme maliny na hladké pyré, přidáme želé, cukr a citronovou šťávu. Vše propasírujeme přes síto. |
Poznámka
Podáváme se zmrzlinou, zapečenými broskvemi a hruškami.