Jednoduchý recept

Hovězí pečeně písecká

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 177
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 l Hovězí vývar základní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
20 g Sůl
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
57% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí pečeně písecká postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.

4

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept