Hovězí pečeně písecká - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně písecká
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,2mg |
Draslík | 119,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně písecká postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme. |
4 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme. |