Pečené brambory s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1770 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s máslem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory nakrájíme na kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem. |
2 | Dáme je péct, než se začnou nafukovat a tvořit hnědé puchýřky. |
3 | Do měkkého másla vmícháme sůl, česnek, bylinky - tymián. |
4 | Máslo přidáme k opečeným bramborám. |
Výborné brambory, dělám často. Oloupala jsem je. Vadí mi slupka. Jinak máslo, česnek dobrá kombinace.