Tmavá čokoládová poleva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavá čokoládová poleva
Jednoduchý recept
Tmavá čokoládová poleva
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17708 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
175 g | Čokoláda hořká |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Sirup Golden |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 283kJ
8% Sacharidy 30 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 19 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 246,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavá čokoládová poleva postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni s teplou vodou zahřejeme čokoládu a máslo, až se rozpustí a je hladká, občas promícháme. Odstavíme z plotny. |
2 | Metlou vmícháme sirup a mléko, až je poleva hladká. |
3 | Polevu roztíráme na dezerty dokud je teplá. |