Lesklá citronová poleva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesklá citronová poleva
Jednoduchý recept
Lesklá citronová poleva
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17710 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
175 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 750kJ
14% Sacharidy 49 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Lesklá citronová poleva postup přípravy receptu:
1 | Cukr utřeme s citronovou štávou na hustou polevu. |
2 | Lžící naneseme polevu na teplý dortový korpus. Teplo dortu způsobí, že se citronová šťáva vsákne do dortu, dodá mu citronovou chuť a zvlhčí ho. Cukr zůstane na povrchu jako lesklá skořápka. |
Poznámka
Šťávu volíme podle hustoty polevy.