Smetanová ořechová ozdoba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová ořechová ozdoba
Smetanová ořechová ozdoba
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17717 |
Ingredience
120 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Sirup Golden |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 259,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup Golden, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová ořechová ozdoba postup přípravy receptu:
1 | Prvních 5 surovin dáme do hrnce a zahříváme na středním plameni za stálého míchání až k bodu varu. |
2 | Stáhneme plamen a vaříme na malém plameni 5 minut za stálého míchání. Hrnec odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout, pak přimícháme jemně nasekané ořechy. |
3 | Rychle a rovnoměrně nalijeme na povrch dortu, částečně necháme stékat po stranách dortu. |
4 | Dort necháme asi hodinu v chladu, aby ozdoba ztuhla. |