Recept

Kuře s křupavými lístky anýzové bazalky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17723
Kategorie: Maso

Ingredience

2 hrst Bazalka
4 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Cukr kostkový
500 g Kuřecí prsa
2 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 788kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
19% Sodík 378 mg
49% Bílkoviny 28 g

Kuře s křupavými lístky anýzové bazalky postup přípravy receptu:

1

Vezmeme misku, smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky, chilli papričky zlehka rozdrcené, česnek na jemno nasekaný, rybí a ústřicovou omáčku. Přikryjeme misku a vložíme alespoň na 35 minut marinovat do chladničky.

2

Do hluboké pánve WOK nalijeme 5 cm oleje a na středně silném ohni rozpálíme. Do horkého oleje hodíme na zkoušku 1 list anýzové bazalky. Když začne olej prskat, je připravený na smažení. Teď vložíme do oleje asi 3/4 lístků anýzové bazalky a téměř 1 minutu je smažíme. Jakmile budou krásně křupavné, vyjmeme je perforovanou naběračkou a položíme okapat na papírové ubrousky. Olej vylijeme.

3

V téže pánvi rozehřejeme asi 2 polévkové lžíce čerstvého oleje a restujeme na něm 3-4 minuty polovinu masa. Takto upravené maso vyjmeme a zopakujeme stejný postup i s druhou půlí masa. Jakmile je orestovaná i druhá půlka, přidáme k ní i první zpět do pánve.

4

Maso v pánvi zalijeme vývarem a přidáme cukr, přihodíme cibuli pokrájenou na tenké kroužky a sladkou papriku nakrájenou na menší kousky a smažíme ještě 1-2 minuty za stálého míchání. Vmícháme listy čerstvé bazalky a dokořeníme po ochutnání. Na talíři posypeme osmaženou anýzovou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept