Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17724

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr palmový
700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta suchá
185 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
3 polévková lžíce Tamarindové pyré

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 324kJ
2% Sacharidy 7 g
48% Tuky 36 g
7% Sodík 147 mg
95% Bílkoviny 53 g

Hovězí kari panaeng postup přípravy receptu:

1

V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.

2

Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.

3

Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.

Poznámka

Můžeme podávat s okurkovou čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept