Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17725 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Citronová tráva |
12 ks | Garnát obecný |
2 ks | Klobása čínská kyselá |
2 ks | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Mouka rýžová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka rybí |
200 g | Rýže jasmínová |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
1 l | Voda pitná |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Šalotka, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Klobása čínská kyselá, Mouka rýžová, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku postup přípravy receptu:
1 | Vyloupané, očištěné, nahrubo nasekané čerstvé menší garnáty vložíme do misky s 1 polévkovou lžící citronové trávy s chilli papričkami, rýžovým vínem (můžeme použít i whisky), rybí omáčkou a rýžovou moukou. Dokud se směs dobře nespojí, dobře mícháme. |
2 | Zbývající citronovou trávu rozdrtíme s nasekanými kořeny koriandru, nasekanými 2 stroužky česneku, nasekaným 2cm kouskem zázvoru a asijskou šalotkou v moždíři, aby vznikla hrubá pasta. Můžeme i rozmixovat. |
3 | Poté proplachujeme rýži studenou vodou tak dlouho, až protéká čistá voda, a necháme jí okapat. |
4 | V pávi wok rozpálíme olej, přidáme česnekovou pastu a 3-4 minuty restujeme za stálého míchání. Poté přidáme rýži a mícháme asi minutu tak, aby se zrnka rýže obalila směsí. |
5 | Rýži přendáme do hliněného rendlíku a zalijeme ji vodou. Voda by měla být asi 2 cm nad povrchem rýže. Pomalu přivádíme vodu s rýží k varu. Jakmile se voda vsákne, poklademe rýži natenko nakrájenými kolečky párků a pokryjeme připravenou směsí z garnátů. Přiklopíme a 15 minut dusíme na mírném ohni, dokud není rýže uvařená. Hotový pokrm posypeme sekanými lístky koriandru a podáváme. |