Recept

Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17725
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Citronová tráva
12 ks Garnát obecný
2 ks Klobása čínská kyselá
2 ks Koriandr celý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Mouka rýžová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka rybí
200 g Rýže jasmínová
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
1 l Voda pitná
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
17% Sacharidy 61 g
7% Tuky 6 g
12% Sodík 231 mg
18% Bílkoviny 10 g

Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku postup přípravy receptu:

1

Vyloupané, očištěné, nahrubo nasekané čerstvé menší garnáty vložíme do misky s 1 polévkovou lžící citronové trávy s chilli papričkami, rýžovým vínem (můžeme použít i whisky), rybí omáčkou a rýžovou moukou. Dokud se směs dobře nespojí, dobře mícháme.

2

Zbývající citronovou trávu rozdrtíme s nasekanými kořeny koriandru, nasekanými 2 stroužky česneku, nasekaným 2cm kouskem zázvoru a asijskou šalotkou v moždíři, aby vznikla hrubá pasta. Můžeme i rozmixovat.

3

Poté proplachujeme rýži studenou vodou tak dlouho, až protéká čistá voda, a necháme jí okapat.

4

V pávi wok rozpálíme olej, přidáme česnekovou pastu a 3-4 minuty restujeme za stálého míchání. Poté přidáme rýži a mícháme asi minutu tak, aby se zrnka rýže obalila směsí.

5

Rýži přendáme do hliněného rendlíku a zalijeme ji vodou. Voda by měla být asi 2 cm nad povrchem rýže. Pomalu přivádíme vodu s rýží k varu. Jakmile se voda vsákne, poklademe rýži natenko nakrájenými kolečky párků a pokryjeme připravenou směsí z garnátů. Přiklopíme a 15 minut dusíme na mírném ohni, dokud není rýže uvařená. Hotový pokrm posypeme sekanými lístky koriandru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept