Salát ze zelené papáji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze zelené papáji
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17727 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
25 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Garnát obecný |
0,5 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
25 g | Ořechy burské pražené |
120 g | Papája nezralá |
5 ks | Paprička ptačí oko |
50 g | Rajčata Cherry |
13,8 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 744,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Limetka, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Garnát obecný, Papája nezralá, Paprička ptačí oko, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze zelené papáji postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky. |
2 | Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí. |
3 | V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme. |
4 | Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit. |
5 | Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží. |