Recept

Salát ze zelené papáji

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17727
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr palmový
25 g Fazolové lusky zelené
1 ks Garnát obecný
0,5 ks Limetka
1 polévková lžíce Omáčka rybí
25 g Ořechy burské pražené
120 g Papája nezralá
5 ks Paprička ptačí oko
50 g Rajčata Cherry
13,8 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 091kJ
7% Sacharidy 25 g
17% Tuky 13 g
33% Sodík 661 mg
28% Bílkoviny 16 g

Salát ze zelené papáji postup přípravy receptu:

1

Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky.

2

Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí.

3

V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme.

4

Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit.

5

Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept