Recept

Lepkavá rýže s garnátovou směsí

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17728

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Garnát obecný
25 g Kokos - mletý (Kopra)
4 ks Koriandr celý
150 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka rybí
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
69,6 g Rýže dušená
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
23% Sodík 455 mg
43% Bílkoviny 24 g

Lepkavá rýže s garnátovou směsí postup přípravy receptu:

1

Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat.

2

V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť.

3

V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže).

4

Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept