Lepkavá rýže s garnátovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lepkavá rýže s garnátovou směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17728 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Garnát obecný |
25 g | Kokos - mletý (Kopra) |
4 ks | Koriandr celý |
150 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka rybí |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
69,6 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 227,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Koriandr celý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kokos - mletý (Kopra), Mléko kokosové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lepkavá rýže s garnátovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat. |
2 | V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť. |
3 | V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže). |
4 | Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.