Recept

Kari z džungle s garnáty

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17732
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Baby kukuřice
1 polévková lžíce Barbecue omáčka
1 hrst Bazalka
4 ks Červená asijská šalotka
4 stroužek Česnek
2 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Cukr palmový
1 ks Galgan
400 g Garnát obecný
50 g Hlíva ústřičná
3 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
8 ks Paprička ptačí oko
75 g Thajský lilek
410 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
10% Sacharidy 37 g
4% Tuky 3 g
39% Sodík 788 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kari z džungle s garnáty postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).

2

V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).

3

Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.

4

Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept