Kari z džungle s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari z džungle s garnáty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Baby kukuřice |
1 polévková lžíce | Barbecue omáčka |
1 hrst | Bazalka |
4 ks | Červená asijská šalotka |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Citronová tráva |
0,5 kávová lžička | Cukr palmový |
1 ks | Galgan |
400 g | Garnát obecný |
50 g | Hlíva ústřičná |
3 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
8 ks | Paprička ptačí oko |
75 g | Thajský lilek |
410 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 206,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 117,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Barbecue omáčka, Bazalka, Česnek, Citronová tráva, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Červená asijská šalotka, Cukr palmový, Galgan, Garnát obecný, Hlíva ústřičná, Kafirové listy, Paprička ptačí oko, Thajský lilek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari z džungle s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené). |
2 | V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů). |
3 | Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví. |
4 | Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou. |