Recept

Mušle s voňatkou citronovou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17734
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

25 g Bazalka
3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 ks Citronová tráva
0,5 kávová lžička Cukr palmový
1 ks Galgan
1 polévková lžíce Limetková šťáva
450 g Mušle slávky
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 143kJ
31% Sacharidy 112 g
31% Tuky 23 g
46% Sodík 928 mg
64% Bílkoviny 36 g

Mušle s voňatkou citronovou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve vydrhneme škeble (slávky či jiné jedlé mlže i se škeblemi), zbavíme je vousů. Otevřené slávky vyhodíme, jedlé slávky propláchneme několikrát studenou vodou, pokud nebude odtékat čistá. Vložíme je do misky, zalijeme na 30 minut studenou vodou.

2

V pánvi wok rozpálíme olej, v něm smažíme 2 minuty na středně prudkém ohni na jemno nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a lusky chilli papriček bez jadérek, nakrájené nadrobno, 2,5 cm galganu pokrájené na 7 - 8 plátků a citronovou trávu, rozkrájenou na drobné kousky. Vše smažíme, až směs začne vonět.

3

Do oleje přidáme okapané mušle a restujeme za stálého míchání. Přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, přisypeme cukr. Přiklopíme částečně pokličkou a 5 - 7 minut dusíme na středně prudkém ohni, často potřásáme pánví. Děláme to tak dlouho, až se mušle otevřou, neotevřené mušle vyhodíme. Poté do jídla vmícháme nadrobno pokrájené lístky bazalky. Dle potřeby dochutíme.

4

Podáváme v horké velké míse.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept