Recept

Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17735

Ingredience

100 g Banánové listy
3 polévková lžíce Chilli omáčka
100 g Koriandr celý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1200 g Parmice
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská
9 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 083kJ
5% Sacharidy 19 g
23% Tuky 18 g
40% Sodík 806 mg
117% Bílkoviny 66 g

Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy.

2

V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky.

3

Banánové listy změkčíme.

4

Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky.

5

Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra.

6

Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku.

Poznámka

(viz recept ryba na páře v banánovém listu)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept