Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17735 |
Ingredience
100 g | Banánové listy |
9 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
100 g | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1200 g | Parmice |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 150,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Koriandr celý, Olej rostlinný, Parmice, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banánové listy, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná ryba s česnekem a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a vykucháme syrové čerstvé ryby - parmice, tilapie či makrely, ponecháme jim hlavy. Důkladně je osušíme, každá ryba by měla vážit asi 300 g. Do ryb uděláme z boku nožem 3 - 4 zářezy. |
2 | V moždíři rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, nasekané kořeny koriandru, mletý bílý pepř, sůl i olej na hladkou pastu, tu vetřeme do útrob každé ryby, také navrch na kůži a do zářezů. Zakryjeme, dáme asi na 30 minut do chladničky. |
3 | Banánové listy změkčíme. |
4 | Vezmeme 2 banánové listy a položíme je na sebe tak, že se jejich vlákna kolmo protínají, zabalíme do nich rybu jako do balíčku. Konce banánových listů spojíme párátky. |
5 | Rozděláme oheň v grilu, nebo rozehřejeme troubu na grilování. Ryby grilujeme 15 minut z obou stran, dokud nezískají světle hnědou barvu a maso nebude hotové. Pro lepší grilování můžeme rybu vložit do drátěného grilovacího pouzdra. |
6 | Hotovou rybu servírujeme na talíř, přidáme chilli omáčku. |
Poznámka
(viz recept ryba na páře v banánovém listu)