Recept

Smažení česnekoví garnáti

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17736
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Cukr palmový
500 g Garnát obecný
200 g Koriandr celý
1 hrst Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
10 ks Pepř černý celý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 490kJ
26% Sacharidy 95 g
13% Tuky 10 g
57% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Smažení česnekoví garnáti postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme).

2

Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější.

3

V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem.

4

Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme.

5

Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept