Recept

Polévka s plněnými olihněmi

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17739
Kategorie: Polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
5 ks Cibulka jarní
2 ks Koriandr celý
1 hrst Koriandr čerstvý
280 g Olihně
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Ředkev bílá
0,3 kávová lžička Sůl
280 g Vepřové maso mleté
2 l Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
16% Sacharidy 56 g
39% Tuky 29 g
151% Sodík 3 g
70% Bílkoviny 39 g

Polévka s plněnými olihněmi postup přípravy receptu:

1

Olihně vyčistíme a vykucháme tak, že ji jednou rukou uchopíme za tělo a druhou rukou zatáhneme za chapadélka. Ty i s hlavou odtáhneme co nejdále od těla, hlavu těsně pod očima odřízneme a vyhodíme ji. Tělíčko vyčistíme. Stáhneme kůži a důkladně proplápneme, potom necháme okapat a oschnout.

2

V hmoždíři rozdrtíme na jemno nasekaný kořen korindru a na hrubo rozsekaný česnek na hladkou pastu. Tu vyklopíme do misky s mletým vepřovým nebo kuřecím masem, osolíme a opepříme. Touto masovou směsí plníme lžičkou těla olihní asi do dvou třetin, při varu totiž maso zvětší svůj objem. Masem naplněné tělo olihně na konci smáčkneme a uzavřeme párátkem. Takto připravenou oliheň dáme na talíř a postup zopakujeme i se zbytkem: masovou směs, která zbyde, zpracujeme prsty na kulaté knedlíčky asi 1 cm velké.

3

V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a zmírníme potom plamen na minimum. Přidáme asi 2,5 cm velký kus na kolečka nakrájeného zázvoru, světlou sójovou omáčku a nakládanou bílou ředkev, pokrájenou na plátky. Opatrně vhodíme do vývaru masové knedlíčky, hned po nich plněné olihně. Vaříme pozvolna 4 - 5 minut na mírném ohni, až budou maso i olihně měkké, dokořeníme dle potřeby.

4

Polévku ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibulkou a lístky koriandru. Také ji můžeme posypat mletým bílým pepřem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept