Rýže v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže v páře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17740 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Rýže jasmínová |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže v páře postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme rýži, až bude protékat čistá voda, vložíme do kastrolu či hlubší pánve a zalijeme pitnou vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad povrch rýže. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou. Vaříme na mírném ohni asi 10 - 15 minut. Poté odstavíme z ohně a před podáváním ji necháme asi 10 minut odpočinout. |
Poznámka
Servírujeme teplé.