Recept

Vaječné nudle s dary moře

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17746
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
8 ks Garnát obecný
4 ks Hřebenatka
250 g Nudle vaječné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Olihně
2 kávová lžička Omáčka rybí
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
4 ks Šalotka
1 ks Zázvor celý
1 polévková lžíce Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
22% Sacharidy 77 g
5% Tuky 3 g
14% Sodík 274 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vaječné nudle s dary moře postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty, které podélně na hřbetu rozřízneme (hlavičku a ocas neodřezáváme). Válečky olihní obrátíme naruby a na vnitřních stranách vytvoříme křížem zářezy, a pak je nakrájíme na čtverce.

2

V hrnci uvaříme vaječné nudle ve vařící vodě, potom je slijeme a necháme okapat.

3

V pánvi WOK rozpálíme olej, přidáme šalotku utřenou sekáčkem naplocho, na podélné nudličky nakrájenou naťovou cibulku, česnek nakrájený na tenké plátky, 2 cm velký kousek zázvoru najemno nakrouhaný a sterilované zelí propláchnuté a nasekané. Restujeme asi 2 minuty. Potom přihodíme garnáty, olihně a napůl rozkrojené hřebenatky. Mezi jednotlivými druhy vždy vše opatrně promícháme a dusíme asi další 3 minuty.

4

Nakonec přilijeme ústřicovou a sójovou omáčku, přihodíme nudle a vše zamícháme. Přidáme rybí omáčku a anýzovou bazalku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept