Vaječné nudle s dary moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné nudle s dary moře
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17746 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
8 ks | Garnát obecný |
4 ks | Hřebenatka |
250 g | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Olihně |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
4 ks | Šalotka |
1 ks | Zázvor celý |
1 polévková lžíce | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 940,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Hřebenatka, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Olihně, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Omáčka sójová, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné nudle s dary moře postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty, které podélně na hřbetu rozřízneme (hlavičku a ocas neodřezáváme). Válečky olihní obrátíme naruby a na vnitřních stranách vytvoříme křížem zářezy, a pak je nakrájíme na čtverce. |
2 | V hrnci uvaříme vaječné nudle ve vařící vodě, potom je slijeme a necháme okapat. |
3 | V pánvi WOK rozpálíme olej, přidáme šalotku utřenou sekáčkem naplocho, na podélné nudličky nakrájenou naťovou cibulku, česnek nakrájený na tenké plátky, 2 cm velký kousek zázvoru najemno nakrouhaný a sterilované zelí propláchnuté a nasekané. Restujeme asi 2 minuty. Potom přihodíme garnáty, olihně a napůl rozkrojené hřebenatky. Mezi jednotlivými druhy vždy vše opatrně promícháme a dusíme asi další 3 minuty. |
4 | Nakonec přilijeme ústřicovou a sójovou omáčku, přihodíme nudle a vše zamícháme. Přidáme rybí omáčku a anýzovou bazalku a podáváme. |