Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17749
Kategorie: Dipy

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
2 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Krevetová pasta
3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 073kJ
14% Sacharidy 50 g
7% Tuky 6 g
3% Sodík 65 mg
15% Bílkoviny 9 g

Suchá kari pasta postup přípravy receptu:

1

Dlouhé lusky chilli papriček zbavíme stopek, podélně je rozřízneme, abychom z nich vyňali semínka, namočíme je poté na 1 - 2 minuty do horké vody, aby změkly. Slijeme vodu a papriky na hrubo nasekáme.

2

Ve hmoždíři rozdrtíme chilli papričky, citronovou trávu (bílou část) nakrájenou na tenká kolečka, 2,5 cm dlouhý na jemno nasekaný kus galgánu, vytvoříme co nejhladší pastu. Přidáme zbylé suroviny, ještě chvíli třeme a získáme jemnou jednolitou pastu. (V surovinách je garnátová pasta, kterou můžeme nahradit pastou krevetovou.) Česnek a šalotku na jemno rozsekáme, burské nesolené oříšky nasekáme.

3

Pokud nemáme hmoždíř, můžeme směs rozmixovat. Dle potřeby přidáváme jedlý olej, aby se suroviny lépe spojily.

4

Hotovou pastu můžeme spotřebovat, nebo jí uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Pasta nám v chladničce vydrží 2 týdny a v mrazničce 2 měsíce.

Poznámka

Uvedené suroviny vystačí na 80 g pasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept