Recept

Chňapal se zeleným banánem a mangem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17750

Ingredience

1 ks Banán zelený
1 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
400 g Chňapal červený
1 polévková lžíce Cukr palmový
2 polévková lžíce Kari pasta žlutá
60 ml Kokosová smetana
1 kávová lžička Kurkuma
1 ks Mango
310 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
22% Sodík 437 mg
43% Bílkoviny 24 g

Chňapal se zeleným banánem a mangem postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci nebo kastrolu budeme vařit vodu. Osolíme, přidáme kurkumu mletou, nakrájená kolečka banánu a 10 minut necháme vařit na mírném ohni a scedíme.

2

Do pánve WOK nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni asi 5 minut hřejeme, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Pokud by smetana začala hnědnout, zamícháme s ní. Přidáme kari pastu, promícháme a vaříme, až začne omáčka vonět. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr a asi 2 minuty vaříme, až směs ztmavne.

3

Poté vmícháme do kari omáčky na kostky nakrájenou rybu (filety), pomalu přiléváme kokosové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí. Přihodíme nakrájený banán, na plátky nakrájené mango, na tenké nudličky nakrájenou zelenou chilli papričku a většinu bazalkových lístků, vše mícháme a ještě asi 2 minuty vaříme.

4

Na talíři pokrm přizdobíme zbývajícími lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept