Recept

Vepřové ve sladkokyselé omáčce

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17754
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kečup
225 g Kompot ananasový
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,5 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
0,5 ks Paprika červená
1 ks Rajčata
250 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 062kJ
7% Sacharidy 27 g
71% Tuky 54 g
15% Sodík 291 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vepřové ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:

1

V menší misce smícháme sirup z ananasového kompotu (6 polévkových lžic, může to být i ananasový džus) se švestkovou omáčkou nebo rajským kečupem, rybí omáčkou a cukrem, až se vše důkladně spojí.

2

Na středně silném ohni v pánvi wok rozehřejeme olej, restujeme v něm na menší plátky pokrájené vepřové maso, dokud nebude hotové. Potom jej vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme na papírové ubrousky odkapat.

3

V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni a smažíme v něm na jemno utřený česnek do růžova. Přidáme na kolečka nakrájenou čerstvou mrkev, na osminy rozkrájenou cibuli, na kousky pokrájenou sladkou papriku, smažíme asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku neloupanou, rozkrájenou na kostičky, rajské jablíčko pokrájené na kolečka (můžeme použít i 4 cherry rajčátka), kompotový ananas i ananasovou šťávu, za stálého míchání dusíme cca 1 minutu. Dle potřeby dokořeníme a dosolíme.

4

Nakonec vrátíme do pánve vepřové maso, opatrně vše zamícháme.

5

Menší naběračkou naložíme na talíř a dozdobíme lístky koriandru.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept