Jednoduchý recept

Vepřové na kari chiang mai

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17755

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr palmový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
2 polévková lžíce Pasta chiang mai
3 polévková lžíce Tamarindové pyré
500 g Vepřová kýta
500 ml Voda pitná
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 470kJ
13% Sacharidy 47 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 412 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové na kari chiang mai postup přípravy receptu:

1

V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat.

2

V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu.

3

Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept