Vepřové na kari chiang mai - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na kari chiang mai
Vepřové na kari chiang mai
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
2 polévková lžíce | Pasta chiang mai |
4 ks | Šalotka |
3 polévková lžíce | Tamarindové pyré |
500 g | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Šalotka, Vepřová kýta, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Pasta chiang mai, Tamarindové pyré mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na kari chiang mai postup přípravy receptu:
1 | V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat. |
2 | V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu. |
3 | Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá. |