Recept

Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17757

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Cukr krupice
350 g Hovězí svíčková
20 g Koriandr čerstvý
4 polévková lžíce Limetková šťáva
15 g Máta
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 hrst Salát hlávkový
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
16% Sodík 319 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.

2

Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.

3

Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept