Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17757 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
350 g | Hovězí svíčková |
20 g | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
15 g | Máta |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 hrst | Salát hlávkový |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 796,8mg |
Vláknina | 980,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Máta, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky. |
2 | Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme. |
3 | Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné. |
Poznámka
Servírujeme teplé.